Politická komunikace v přímé volbě prezidenta České republiky 2013 - Křístková, Jana; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem této diplomové práce je analyzovat průběh historicky první přímé volby prezidenta v České republice, a to především z hlediska charakteru politické komunikace. Celá diplomová práce je strukturovaná do pěti kapitol, přičemž první z nich se zaměřuje na zavedení přímé volby prezidenta a jejího významu pro Českou republiku. Následuje kapitola, v níž se soustřeďuji především na teorii politické komunikace, jež slouží jako teoretický základ. Třetí kapitola se zaobírá kandidaturou, jejím průběhem a formálními náležitostmi. Čtvrtá kapitola pak prezentuje výsledky volby v kontextu předvolebních průzkumů. Poslední pátá kapitola pak analyzuje politickou komunikaci předvolební kampaně první přímé volby prezidenta v České republice.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses