Veřejné finance a vládní dluhopisy - Liška, Tomáš (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku veřejných financí a výnosnosti státních dluhopisů. První část práce se zabývá krátkodobou a dlouhodobou fiskální nerovnováhou. Na základě studia odborné literatury jsou vysvětleny jejich příčiny, důsledky a možnosti jejich řešení. Ve třetí kapitole jsou popsány metody řízení veřejného dluhu, respektive management veřejného dluhu. Analytická část práce nabízí detailní vysvětlení průběhu evropské dluhové krize a determinantů výnosnosti státních dluhopisů.