Veřejné finance a vládní dluhopisy - Liška, Tomáš; Vítek, Leoš, 1970-; Ochrana, František, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku veřejných financí a výnosnosti státních dluhopisů. První část práce se zabývá krátkodobou a dlouhodobou fiskální nerovnováhou. Na základě studia odborné literatury jsou vysvětleny jejich příčiny, důsledky a možnosti jejich řešení. Ve třetí kapitole jsou popsány metody řízení veřejného dluhu, respektive management veřejného dluhu. Analytická část práce nabízí detailní vysvětlení průběhu evropské dluhové krize a determinantů výnosnosti státních dluhopisů.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses