Analýza vybraných produktů finančních institucí - Valentová, Denisa; Zetek, Pavel; Kolman, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu bankovních produktů sloužících ke zhodnocení vložených finančních prostředků. První část práce je věnována bankovnímu systému a finančním institucím na českém bankovním trhu. Druhá část práce se zaměřuje na porovnání spořicích účtů a termínovaných vkladů z hlediska jejich výnosnosti a z hlediska porovnání nabídky jednotlivých institucí. Z důvodu výrazně rozdílných podmínek u produktů bank a družstevních záložen je kladen důraz na jejich oddělenou analýzu. Zvláštní důraz je rovněž kladen na produkty družstevních záložen, kde se lze setkat s různými podmínkami poskytování těchto produktů. Důležitým aspektem v nabídce družstevních záložen je fakt, že družstevní záložny nabízí spořicí účty s výpovědní lhůtou a úroková sazba se odvíjí od výše zůstatku na účtu. Na základě analýzy bylo zjištěno, že nejefektivněji lze zhodnotit finanční prostředky u družstevních záložen, vzhledem k vyšším úrokovým sazbám, nabízenými těmito institucemi
Vedoucí práce: Pavel Zetek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses