Změny v instrumentáriu Bank of England v průběhu globální krize. - Krejčová, Renata (2013)
Předmětem předkládané bakalářské práce je analýza měnové politiky Bank of England a její změny po globální finanční krizi. Práce se zaměřuje především na nástroje dané centrální banky a snaží se ukázat, do jaké míry se mohou transformovat během výjimečných a stresových situací na finančních trzích. V případě Spojeného království, kde finanční krize zapříčinila znárodnění velké časti bankovního sektoru, se jednalo o rozsáhlé změny instrumentů od zdánlivě běžného pojištění vkladů po přistoupení ke kvantitativnímu uvolňování, které však může mít do budoucna dalekosáhlé důsledky z pohledu morálního hazardu bank. Výsledkem měnové politiky Bank of England v průběhu krize je zcela nová kolekce nástrojů, která prakticky potvrdila nedostatečnost instrumentárií před rokem 2007.