Obchodní společnosti v ČR dle obchodního zákoníku a změny plynoucí ze zákona o obchodních korporacích a nového občanského zákoníku - Vach, Jakub (2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou obchodních společností v České republice podle obchodního zákoníku a změnami plynoucími ze zákona o obchodních korporacích a nového občanského zákoníku. Cílem práce je charakterizovat obchodní společnosti v České republice podle obchodního zákoníku a uvést zásadní změny plynoucí ze zákona o obchodních korporacích a nového občanského zákoníku, které se týkají obchodních společností. Tato práce pojednává postupně o právní úpravě veřejné obchodní společnosti, komanditní společnosti, společnosti s ručením omezeným a akciové společností podle obchodního zákoníku, dále popisuje změny plynoucí ze zákona o obchodních korporacích a nového občanského zákoníku.