Obchodní společnosti v ČR dle obchodního zákoníku a změny plynoucí ze zákona o obchodních korporacích a nového občanského zákoníku - Vach, Jakub; Žák, Květoslav; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou obchodních společností v České republice podle obchodního zákoníku a změnami plynoucími ze zákona o obchodních korporacích a nového občanského zákoníku. Cílem práce je charakterizovat obchodní společnosti v České republice podle obchodního zákoníku a uvést zásadní změny plynoucí ze zákona o obchodních korporacích a nového občanského zákoníku, které se týkají obchodních společností. Tato práce pojednává postupně o právní úpravě veřejné obchodní společnosti, komanditní společnosti, společnosti s ručením omezeným a akciové společností podle obchodního zákoníku, dále popisuje změny plynoucí ze zákona o obchodních korporacích a nového občanského zákoníku.
Vedoucí práce: Květoslav Žák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses