Trestné činy související s podnikáním - Peterová, Lucie (2013)
Cílem této bakalářské práce je zprostředkovat základní informace o hospodářské kriminalitě a trestných činech souvisejících s podnikáním. První část pojednává o pojmu "hospodářská kriminalita", vysvětluje některé základní zásady trestního práva a v obecné rovině rozebírá skutkovou podstatu trestného činu. Druhá část se zabývá charakteristikou vybraných trestných činů souvisejících s podnikáním, uvádí příklady z praxe zprostředkované judikaturou Nejvyššího soudu a nabízí základní statistické přehledy spáchaných trestných činů za roky 2010 - 2012.