Trestné činy související s podnikáním - Peterová, Lucie; Žák, Květoslav; Moravec, Tomáš, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem této bakalářské práce je zprostředkovat základní informace o hospodářské kriminalitě a trestných činech souvisejících s podnikáním. První část pojednává o pojmu "hospodářská kriminalita", vysvětluje některé základní zásady trestního práva a v obecné rovině rozebírá skutkovou podstatu trestného činu. Druhá část se zabývá charakteristikou vybraných trestných činů souvisejících s podnikáním, uvádí příklady z praxe zprostředkované judikaturou Nejvyššího soudu a nabízí základní statistické přehledy spáchaných trestných činů za roky 2010 - 2012.
Vedoucí práce: Květoslav Žák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses