Společenská odpovědnost transnacionálních firem - Svoboda, Ondřej (2013)
Tato práce se zaměřuje na společenskou odpovědnost (CSR) mobilních operátorů v České republice. Práce si klade za cíl zjistit, zda se společnosti Telefónica, T-Mobile a Vodafone věnují všem třem pilířům společenské odpovědnosti, pokud ano, zda se jednotlivým pilířům věnují rovnoměrně. V první kapitole se věnuji transnacionálním podnikům jako takovým. V druhé kapitole jsem se soustředil na koncept společenské odpovědnosti firem. Poslední kapitola je praktickou částí, ve které jsem analyzoval aktivity sledovaných společností, abych naplnil cíl práce.