Komparace daňové evidence a účetnictví individuálního podnikatele - Kalaš, Robert (2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou výkaznictví podnikatelské činnosti individuálního podnikatele. Blíže je specifikována možnost vedení daňové evidence a účetnictví. Cílem bakalářské práce je pomoci podnikateli vybrat nejvhodnější variantu výkaznictví. V první kapitole jsou vysvětleny pojmy úzce spjaty s individuálním podnikatelem. Následně je představen obsah a forma daňové evidence. Další kapitola se zabývá přechodem mezi daňovou evidencí a vedením účetnictví. Poslední kapitola teoretické části se zabývá obsahem a formou vedení účetnictví. V praktické části jsou na souhrnném příkladu znázorněny výše zmíněné možnosti evidence.