Využití technických indikátorů RSI a Stochastic - Suchánek, Marek; Brůna, Karel, 1973-; Skoupil, Lubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem práce je aplikace technických indikátorů Relative Strength Index a Stochastic na měnovém trhu. Tato práce zkoumá, zda jsou dané indikátory ziskové za období od 1. 1. 2013 do 1. 5. 2013. Analýza je provedena na jednom vybraném titulu z devizového trhu, a to EUR/USD. Analýza posléze zkoumá jednotlivé podobnosti a odlišnosti mezi vybranými indikátory, jejich výhody, nevýhody a možnosti jejich zefektivnění. V teoretické části je definovaný měnový trh a technická analýza, jejíž součástí jsou výše zmíněné indikátory. V praktické části práce jsou testovány obchodní systémy na nich založené. Oba sledované indikátory byly prokazatelně ziskové a vykazovaly podobné výsledky
Vedoucí práce: Karel Brůna
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses