Analýza trhu mlékárenských společností (mlékárenské odvětví) v ČR - Daňková, Michaela; Škerlíková, Tatiana; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Práce se zabývá analýzou trhu mlékárenských společností v České republice v období 2008-2011. Do analýzy bylo zahrnuto 41 společností. Data byla čerpána převážně z databáze Albertina. Cílem bylo zjistit, zda je mlékárenských trh citlivý na vývoj ekonomiky dané země a jak se dokázal vypořádat s dopady světové finanční krize z roku 2008. Pomocí korelační analýzy, která zkoumala vztah mezi vývojem tržeb mlékárenských společností a vývojem HDP v České republice, byla zjištěna silná závislost mezi těmito veličinami (Korelační koeficient 0,82). Z analýzy lze tedy usuzovat, že mlékárenský trh je cyklický a velmi citlivý na vývoj ekonomiky v České republice. Zároveň analýza společností Madeta a Danone ukázala, že pokud společnosti svou strategií a řízením reagují na situaci trhu a ekonomiky, dokáží velmi dobře udržet svůj stabilní vývoj.
Vedoucí práce: Tatiana Škerlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses