Nábor a výběr pracovníků v podnicích cestovního ruchu - Piskáčková, Iveta (2013)
Cílem této bakalářské práce je představit proces získávání a výběru pracovníků nejdříve v obecné rovině, následně pak aplikovaně na cestovní ruch. Teoretická část práce nejdříve podrobněji popisuje řízení lidských zdrojů v cestovním ruchu a nábor a výběr pracovníků. Praktická část je již kompletně zaměřena na cestovní ruch. Na základě nastudované literatury a výsledků dotazníkového šetření přibližuje a zhodnocuje efektivnost těchto procesů v podnicích cestovního ruchu, konkrétně v hotelech a cestovních kancelářích. V závěru této práce jsou uvedeny návrhy na zefektivnění těchto procesů.