Protikorupčná politika na Slovensku – prípadová štúdia Gorila - Rosinová, Lucia (2013)
Práca Protikorupčná politika na Slovensku -- prípadová štúdia Gorila pojednáva o problematike korupcie na Slovensku a o doteraz najväčšej neobjasnenej korupčnej kauze v histórii Slovenska. Táto práca je rozdelená do štyroch kapitol a niekoľkých podkapitol. Prvá kapitola je venovaná teoretickému vymedzeniu pojmu korupcia, jej deleniu, príčinám vzniku a jej dôsledkom. Druhá kapitola sa zaoberá vývojom korupcie na Slovensku. Predmetom tejto kapitoly je privatizácia štátneho majetku a vznik korupcie v období privatizácie. Tretia kapitola sa venuje porovnaniu vlád, ktoré sa na Slovensku vystriedali počas dvadsiatich rokov. Porovnáva programové vyhlásenia týchto vlád, programy a ciele, ktoré si vytýčili na boj proti korupcii. V poslednej kapitole je pozornosť venovaná korupčnej kauze Gorila, ktorá bola na Slovensku odhalená v roku 2011. Cieľom štvrtej kapitoly je priblížiť skutočnosti a aktérov, ktoré viedli k uskutočneniu celej tejto kauzy.