Protikorupčná politika na Slovensku – prípadová štúdia Gorila - Rosinová, Lucia; Vymětal, Petr; Husák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práca Protikorupčná politika na Slovensku -- prípadová štúdia Gorila pojednáva o problematike korupcie na Slovensku a o doteraz najväčšej neobjasnenej korupčnej kauze v histórii Slovenska. Táto práca je rozdelená do štyroch kapitol a niekoľkých podkapitol. Prvá kapitola je venovaná teoretickému vymedzeniu pojmu korupcia, jej deleniu, príčinám vzniku a jej dôsledkom. Druhá kapitola sa zaoberá vývojom korupcie na Slovensku. Predmetom tejto kapitoly je privatizácia štátneho majetku a vznik korupcie v období privatizácie. Tretia kapitola sa venuje porovnaniu vlád, ktoré sa na Slovensku vystriedali počas dvadsiatich rokov. Porovnáva programové vyhlásenia týchto vlád, programy a ciele, ktoré si vytýčili na boj proti korupcii. V poslednej kapitole je pozornosť venovaná korupčnej kauze Gorila, ktorá bola na Slovensku odhalená v roku 2011. Cieľom štvrtej kapitoly je priblížiť skutočnosti a aktérov, ktoré viedli k uskutočneniu celej tejto kauzy.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses