Analýza hypotekárnych úverov na Slovensku - Kováčová, Natália; Radová, Jarmila; Matejašák, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Primárnym cieľom bakalárskej práce je analyzovať vývoj hypotekárnych úverov na Slovensku. Prvá časť má teoretický charakter a definuje hypotekárny úver zo zákonného hľadiska, podmienky a spôsoby financovania, ďalej rozdeľuje úvery podľa jednotlivých hľadísk, vymenováva poskytovateľov hypotekárnych úverov a aké obchodné podmienky si môžu banky nastaviť pri poskytovaní úverov. V druhej časti je popísaný vývoj objemu a počtu hypotekárnych úverov a vplyv jednotlivých determinantov na tomto vývoji. Ďalej sa sleduje objem zlyhaných úverov od kritického roku 2009 a dodržiavanie podmienok pri financovaní hypotekárnych úverov bankami. V poslednej časti je uvedený stručný prehľad hypotekárnych úverov na českom trhu a jeho porovnanie so situáciou na Slovensku. Graficky je tiež porovnaný hypotekárny dlh v sledovaných krajinách s priemerom EÚ.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses