Postavenie Kazachstanu vo svetovej ekonomike - Erney, Peter (2013)
Diplomová práca sa zaoberá ekonomickým postavením Kazachstanu a obrovským surovinovým potenciálom, ktorý táto krajina má. Práca analyzuje jednotlivé sektory, konkrétne ťažbu ropy, zemného plynu, železných neželezných kovov, poľnohospodárstvo, priame zahraničné investície, dopravnú infraštruktúru a zahraničný obchod a na záver poskytuje komplexné zhrnutie a načrtáva perspektívy budúceho vývoja ekonomiky.