Jak ovlivní poptávku po filmu fakt, že jde o pokračování? - Svatošová, Markéta (2013)
Bakalářská práce na základě dat o 812 filmech vysílaných v českých kinech zkoumá, jak se liší týdenní tržby filmových pokračování od současně promítaných nepokračování s podobným rozpočtem a kvalitou. Z výsledků vyplývá, že pokračování mají v prvním týdnu promítání o 118 % vyšší tržby než nepokračování, ve druhém týdnu o 109 % vyšší tržby než nepokračování a ve třetím týdnu o 100% vyšší tržby než nepokračování. V dalších týdnech vysílání tržby dále postupně klesají až do 19. týdne, kdy efekt pokračování vymizí a pokračování se tak dostanou na stejnou úroveň jako nepokračování. Výsledky dále ukazují, že větší počet předešlých dílů má na tržby pozitivní vliv, zatímco časový odstup od posledního dílu vliv negativní. Výsledky odhadu kvantilové regrese naznačují, že pro nepokračování klesají tržby pro všechny filmy podobným tempem, kdežto u pokračování pro některé filmy tržby klesají pomalu a pro jiné rychle, což je v rozporu s očekávanou hypotézou. Mohlo by to být způsobeno dvojím typem pokračování, kdy pro první typ, který je obdobné kvality jako původní film, tržby klesají pomalu, a pro druhý typ, který je horší kvality než původní film, tržby klesají rychle.