Právo šaria v muslimských státech - Šplíchalová, Iveta (2013)
Bakalářská práce analyzuje vztah náboženství a společnosti islámských zemí v historickém kontextu, který zasahuje až do současnosti. Autorka se věnuje islámskému právnímu systému šarí'a, z historického hlediska popisuje vývoj právního systému a jeho stoupající a klesající vliv na společnost a stát. Cílem práce je porovnat sekularizační proces Turecké republiky a Íránské islámské republiky a zanalyzovat, co mělo vliv na případný odlišný proces.