Právo šaria v muslimských státech - Šplíchalová, Iveta; Prorok, Vladimír, 1956-; Lupták, Milan, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce analyzuje vztah náboženství a společnosti islámských zemí v historickém kontextu, který zasahuje až do současnosti. Autorka se věnuje islámskému právnímu systému šarí'a, z historického hlediska popisuje vývoj právního systému a jeho stoupající a klesající vliv na společnost a stát. Cílem práce je porovnat sekularizační proces Turecké republiky a Íránské islámské republiky a zanalyzovat, co mělo vliv na případný odlišný proces.
Vedoucí práce: Vladimír Prorok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses