Česko-polské vztahy od roku 1945 do současnosti - Šimčíková, Pavlína (2013)
Tato práce pojednává o vývoji česko-, resp. československo-polských vztahů od roku 1945 do současnosti. Vzájemné vztahy jsou rozebírány na základě historických determinantů a jsou zasazeny do teoretického rámce národního zájmu. Tato práce se podrobněji nezabývá historií jednotlivých zemí.