Euroskepticismus v českých médiích - Poulová, Klára (2013)
Tato bakalářská práce se zaobírá mediální analýzou euroskepticismu ve vybraných periodikách v České republice v období od začátku ledna do konce března 2012. Cílem práce je pomocí obsahové analýzy vytvořit obraz o tom, jak je prezentována Evropské unie skrze naše nejčtenější periodika. První teoretická část přibližuje existující typologie euroskepticismu, zabývá se teorií sociální a mediální konstrukce reality a metodou obsahové analýzy. Druhá praktická část se věnuje empirickému šetření a na základě provedené analýzy se snaží potvrdit hypotézy o negativním ovlivňování občanů médii ve vztahu k Evropské unii. Mimo to, tato práce také přináší shrnutí nejdůležitějších osobností, jež svými názory a mediálními výstupy podporují euroskeptický proud v České republice.