Euroskepticismus v českých médiích - Poulová, Klára; Reschová, Jana, 1956-; Kný, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato bakalářská práce se zaobírá mediální analýzou euroskepticismu ve vybraných periodikách v České republice v období od začátku ledna do konce března 2012. Cílem práce je pomocí obsahové analýzy vytvořit obraz o tom, jak je prezentována Evropské unie skrze naše nejčtenější periodika. První teoretická část přibližuje existující typologie euroskepticismu, zabývá se teorií sociální a mediální konstrukce reality a metodou obsahové analýzy. Druhá praktická část se věnuje empirickému šetření a na základě provedené analýzy se snaží potvrdit hypotézy o negativním ovlivňování občanů médii ve vztahu k Evropské unii. Mimo to, tato práce také přináší shrnutí nejdůležitějších osobností, jež svými názory a mediálními výstupy podporují euroskeptický proud v České republice.
Vedoucí práce: Jana Reschová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses