Analýza voleb do zastupitelstva Ústeckého kraje v roce 2012 - Sečanská, Tereza (2013)
Hlavním cílem práce je analyzovat výsledky voleb do krajského zastupitelstva Ústeckého kraje v roce 2012 a porovnat je s výsledky krajských voleb v roce 2008. Práce se také zabývá volebními programy kandidujících stran, povolebním vyjednáváním a následným vznikem koalice v Ústeckém kraji. Bakalářská práce je strukturována do čtyř kapitol. První kapitola vymezuje krajské celky a krajské volby obecně, kapitola druhá se věnuje volebním programům kandidujících stran a kapitola třetí obsahuje samotnou analýzu výsledků voleb a jejich komparaci. Poslední kapitola analyzuje povolební vyjednávání v Ústeckém kraji.