Potenciál obnovitelných zdrojů energie v Latinské Americe se zaměřením na vodní energii - Mynářová, Barbora (2013)
Tato práce analyzuje potenciál obnovitelných zdrojů energie v celém regionu Latinské Ameriky a Karibiku a podrobněji se zabývá charakteristikou a využitím vodní energie v této oblasti. V první kapitole jsou popsány jednotlivé druhy obnovitelných zdrojů energie a jejich současné využití na světě. Druhá kapitola hodnotí aktuální stav obnovitelných zdrojů v latinskoamerických zemích. Třetí kapitola poskytuje detailní popis vodních elektráren a analýzu jejich rozvoje v Latinské Americe. Poslední část této kapitoly je věnována environmentálním a socioekonomickým dopadům vodních elektráren.