Potenciál obnovitelných zdrojů energie v Latinské Americe se zaměřením na vodní energii - Mynářová, Barbora; Žamberský, Pavel; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato práce analyzuje potenciál obnovitelných zdrojů energie v celém regionu Latinské Ameriky a Karibiku a podrobněji se zabývá charakteristikou a využitím vodní energie v této oblasti. V první kapitole jsou popsány jednotlivé druhy obnovitelných zdrojů energie a jejich současné využití na světě. Druhá kapitola hodnotí aktuální stav obnovitelných zdrojů v latinskoamerických zemích. Třetí kapitola poskytuje detailní popis vodních elektráren a analýzu jejich rozvoje v Latinské Americe. Poslední část této kapitoly je věnována environmentálním a socioekonomickým dopadům vodních elektráren.
Vedoucí práce: Pavel Žamberský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses