Migrace arabského/islámského obyvatelstva do EU - Žáková, Gabriela; Šabacká, Yvona, 1977-; Druláková, Radka, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato práce se v širších souvislostech zabývá migrací Arabů/muslimů do Evropy. Po analýze současného stavu migrace z arabských/muslimských zemí do zemí Evropské unie, jejích příčin i důsledků se zaměřuje na problematiku integrace z hlediska střetu islámské a západní civilizace a s ní souvisejícími fenomény. V závěrečné části práce jsou uvedena doporučení, která by mohla výše zmíněný střet civilizací zmírnit.
Vedoucí práce: Yvona Novotná
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses