Ochrana spotřebitele při nákupu potravin - Studená, Lucie (2013)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat práva spotřebitelů a povinnosti prodávajících při nákupu potravin. V první kapitole jsou definovány obecné pojmy týkající se této problematiky. V dalších kapitolách se práce zaměřuje na hlavní zásady ochrany spotřebitele v EU a ČR, na všeobecné požadavky na označení potravin, na obaly potravin jak z hygienického, tak recyklačního hlediska. Dalším důležitým aspektem, který bakalářská práce uvádí je problematika reklamace. Poslední kapitola se zabývá komparací ceny a kvality u konkrétních produktů. Prvním cílem práce je tedy ucelit čtenářovi obraz o ochraně spotřebitele při nákupu potravin v České republice a informovat ho o svých právech a povinnostech v této oblasti. Druhým cílem je dokázat čtenářovi, že ne vždy je kvalita hlavním atributem pro určení ceny zboží.