Ochrana spotřebitele při nákupu potravin - Studená, Lucie; Hásová, Jiřina, 1954-; Švarc, Zbyněk, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat práva spotřebitelů a povinnosti prodávajících při nákupu potravin. V první kapitole jsou definovány obecné pojmy týkající se této problematiky. V dalších kapitolách se práce zaměřuje na hlavní zásady ochrany spotřebitele v EU a ČR, na všeobecné požadavky na označení potravin, na obaly potravin jak z hygienického, tak recyklačního hlediska. Dalším důležitým aspektem, který bakalářská práce uvádí je problematika reklamace. Poslední kapitola se zabývá komparací ceny a kvality u konkrétních produktů. Prvním cílem práce je tedy ucelit čtenářovi obraz o ochraně spotřebitele při nákupu potravin v České republice a informovat ho o svých právech a povinnostech v této oblasti. Druhým cílem je dokázat čtenářovi, že ne vždy je kvalita hlavním atributem pro určení ceny zboží.
Vedoucí práce: Jiřina Hásová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses