Současné trendy v oblasti dopravy a jejich význam pro cestovní ruch - Klaudyová, Monika (2013)
Práce se zabývá analýzou současných trendů v dopravě a jejich vlivem na cestovní ruch. Nejprve jsou zde stručně charakterizovány jednotlivé druhy dopravy, následně se práce zaobírá deregulací v dopravě a společnou evropskou dopravní politikou. Závěrečná kapitola je věnována jednotlivým trendům v dopravě a jejich vlivu na cestovní ruch.