Finanční analýza vybraného subjektu na bázi účetních výkazů - Zelendová, Michaela (2013)
Cílem bakalářské práce je analyzovat a vyhodnotit finanční situaci společnosti JH Autodíly s.r.o. od jejího založení (r. 2005) až po rok 2012. Práce je řešena z pohledu potenciálního investora. Tato práce je rozdělena na teoretickou část a praktickou část. V teoretické části je vysvětlena metodika výpočtů, které jsou aplikovány v praktické části. Aplikované metody finanční analýzy zahrnují analýzu absolutních, poměrových a rozdílových ukazatelů, bilanční pravidla, pyramidový rozklad Du-Pont, analýzu ekonomické přidané hodnoty, bonitní a bankrotní modely a mezipodnikové srovnání. V závěru bude komplexně vyhodnocena finanční situace analyzované společnosti. V práci budou podtrženy kladné stránky hospodaření společnosti a navržena doporučení na zlepšení slabých míst hospodaření.