Finanční analýza vybraného subjektu na bázi účetních výkazů - Zelendová, Michaela; Strouhal, Jiří, 1980-; Špička, Jindřich, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem bakalářské práce je analyzovat a vyhodnotit finanční situaci společnosti JH Autodíly s.r.o. od jejího založení (r. 2005) až po rok 2012. Práce je řešena z pohledu potenciálního investora. Tato práce je rozdělena na teoretickou část a praktickou část. V teoretické části je vysvětlena metodika výpočtů, které jsou aplikovány v praktické části. Aplikované metody finanční analýzy zahrnují analýzu absolutních, poměrových a rozdílových ukazatelů, bilanční pravidla, pyramidový rozklad Du-Pont, analýzu ekonomické přidané hodnoty, bonitní a bankrotní modely a mezipodnikové srovnání. V závěru bude komplexně vyhodnocena finanční situace analyzované společnosti. V práci budou podtrženy kladné stránky hospodaření společnosti a navržena doporučení na zlepšení slabých míst hospodaření.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses