Úprava účetního výsledku hospodaření na základ daně z příjmů právnických osob - Pavésková, Ivana (2013)
Bakalářská práce se zaměřuje na úpravu účetního výsledku hospodaření na základ daně z příjmů právnických osob. Cílem práce je vysvětlit nejčastější úpravy výsledku hospodaření při tvorbě základu daně, popřípadě ukázat, kde lze základ daně optimalizovat, a poté aplikovat získané poznatky na praktický příklad úpravy výsledku hospodaření. Práce je rozdělena na dvě části -- teoretickou a praktickou. Začátek teoretické části je věnován charakteristice výsledku hospodaření a základu daně. Stěžejní část teoretické části je věnována rozdílnému pohledu účetnictví a daní na jednotlivé náklady a výnosy a úpravám výsledku hospodaření, které z těchto odlišností plynou. Praktická část se zabývá konkrétní úpravou výsledku hospodaření fiktivního podniku.