Analýza zdravotních systémů pobaltských států (příjmy, výdaje v letech 2000-2010) - Křivanová, Jana; Maaytová, Alena; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Práce se zabývá hodnocením vývoje příjmů a výdajů na zdravotnictví pobaltských států v letech 2000-2010 s ohledem na jejich výstupy kvality poskytované péče. V první kapitole je uveden ekonomický rámec zdravotnictví a vývoj zdravotní péče. Druhá kapitola popisuje jednotlivé zdravotní systémy, způsoby jejich financování a některé uskutečněné zdravotní reformy. Třetí kapitola analyzuje příjmy a výdaje na zdravotnictví jednotlivých států samostatně a v poslední, čtvrté kapitole, je prováděna komparace pobaltských států z hlediska financování i zdravotních ukazatelů.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses