Financovanie regionálneho školstva na Slovensku v rokoch 2002 - 2012 - Šašura, Róbert; Maaytová, Alena; Brabcová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cieľom mojej bakalárskej práce je analyzovať transformačné zmeny slovenského regionálneho školstva v oblasti financovania v rokoch 2002 -- 2012, kedy slovenské školstvo prechádza radou zmien. Bakalárska práca je členená do troch kapitol. V prvej kapitole sa zameriavam na teoretické poznatky v oblasti vzdelávania a jej základne priority. Obsahom kapitoly sú legislatívne zmeny, ktoré nastali po roku 2002, kedy sa presúvajú kompetencie zo štátnych orgánov na obce a vyššie samosprávne celky. Poukazujem na hlavné zmeny v oblasti financovania regionálneho školstva, ktoré sa odvíjali od zákonov, vyhlášok a nariadení. Systém financovania analyzujem a porovnávam v druhej kapitole, ktorú som rozčlenil do dvoch období. Obdobie do roku 2005, keď sú školy financované normatívne a obdobie po roku 2005, keď sa mení spôsob financovania niektorých škôl. Všetky teoretické poznatky z oblasti financovania školstva aplikujem v tretej kapitole, ktorú môžeme pomenovať aj ako praktickú. Na konkrétnom príklade jednotriednej materskej školy uvádzam jednotlivé zdroje financovania. Súčasťou tejto kapitoly je finančná analýza príjmov a výdavkov v časovom rozmedzí 2002 -- 2012 a následná komparácia týchto údajov. Pre lepšie porovnanie využívam aj grafické vyjadrenie. Všetky zistenia z oblasti regionálneho školstva a konkrétne aj materskej školy uvádzam v závere bakalárskej práce.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses