Politika Českých Budějovic k připojeným obcím Třebotovice a Kaliště. - Štěpanyová, Gabriela (2013)
Bakalářská práce se věnuje analýze politiky Českých Budějovic k obcím Třebotovice a Kaliště, které jsou jeho sídelními jednotkami od roku 1985. Práce analyzuje současný stav vztahu města s danými obcemi, možnosti změny současného stavu, podmínky, předpoklady a průchodnost realizace takových změn a jejich přínosy, náklady pro obce Třebotovice a Kaliště. Text se věnuje osamostatnění obce, připojení k jiné obci a změně postavení obce při zachování současného administrativního uspořádání. Na základě těchto poznatků práce definuje doporučení pro dané obce.