Veřejná diplomacie Norska v Evropské unii - Farská, Kateřina (2013)
Práce se zabývá veřejnou diplomacií Norska ve státech Evropské unie. Předpokládá, že skutečnost, že Norsko není členem EU, má negativní dopad na jeho vnímání ve členských státech a norská veřejná diplomacie musí toto napravovat. První kapitola charakterizuje obecně veřejnou diplomacii a poskytuje tak teoretická východiska pro následující kapitoly. Druhá kapitola se zabývá strategií norské veřejné diplomacie a jejím vztahem k EU. Třetí kapitola zkoumá Norské fondy jako prostředek veřejné diplomacie Norska a jejich potenciál pro zlepšování povědomí o Norsku.