Veřejná diplomacie Norska v Evropské unii - Farská, Kateřina; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Peterková, Jana, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce se zabývá veřejnou diplomacií Norska ve státech Evropské unie. Předpokládá, že skutečnost, že Norsko není členem EU, má negativní dopad na jeho vnímání ve členských státech a norská veřejná diplomacie musí toto napravovat. První kapitola charakterizuje obecně veřejnou diplomacii a poskytuje tak teoretická východiska pro následující kapitoly. Druhá kapitola se zabývá strategií norské veřejné diplomacie a jejím vztahem k EU. Třetí kapitola zkoumá Norské fondy jako prostředek veřejné diplomacie Norska a jejich potenciál pro zlepšování povědomí o Norsku.
Vedoucí práce: Jan Martin Rolenc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses