Význam sportovního letectví v cestovním ruchu - Jelínek, Přemysl; Vaško, Martin; Kondrashov, Alexey; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce se zabývá významem sportovního letectví v cestovním ruchu České republiky. Je rozdělena do několika částí zaměřených na historii, legislativní úpravu, charakterizuje sportovní letiště, jimi nabízené služby, zabývá se jejich průměrnou návštěvností následně doloženou na vybraném letišti. V závěru práce je užito SWOT analýzy ke zhodnocení celkového potenciálu tohoto segmentu a zpracováno několik směrů možného zvýšení významu v rámci cestovního ruchu. Ke zpracování této problematiky bylo použito několik metod, především již zmíněná SWOT analýza, dále terénní monitoring návštěvnosti a emailové i osobní šetření mezi provozovateli letišť a jejich návštěvníky. Ačkoliv existuje jistý potenciál sportovního letectví pro cestovní ruch, zůstává zatím bohužel z velké části nevyužit.
Vedoucí práce: Martin Vaško
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses