Rozvrhovanie pracovníkov na smeny v pracovnej agentúre - Kollárová, Veronika; Borovička, Adam; Fábry, Jan, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
V tejto práci sa zaoberáme praktickou aplikáciou priraďovacieho problému z oblasti binárnych úloh. Cieľom bakalárskej práce je vytvorenie optimálneho priradenia jednotlivých pracovníkov na smeny. Práca má za cieľ nájsť taký model aby minimalizoval náklady agentúry, ktoré vynakladá na zlé priradenie pracovníka na smenu a zároveň aby boli uspokojené požiadavky pracovníkov. Chceme vytvoriť taký model, ktorý by zjednodušil agentúre každodenné niekoľko hodinové plánovanie rozpisu pracovníkov. Matematický model je zostavený a riešený optimalizačným softvérom LINGO za pomocí importu dát z Excelu a následného získaného optimálneho riešenia, ktoré je exportované opäť do Excelu. Mojím hlavným cieľom je ukázať neefektívne priraďovanie pracovníkov agentúrou a porovnať dosiahnuté výsledky s navrhnutým matematickým modelom lineárneho programovania.
Vedoucí práce: Adam Borovička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses