Julius Fučík Jak to bylo s reportáží? - Suchá, Hana (2013)
Julius Fučík a jeho Reportáž psaná na oprátce dodnes představuje diskutované téma. Pro vytvoření analýzy je čtenáři nejprve nastíněn stručný životopis Fučíka spojený s jeho prací v protinacistickém odboji, dále okolnosti vzniku Reportáže a nakonec následná propaganda komunismu, ke které byl zneužit. Celá problematika je zahrnuta do širších historicko-politických souvislostí, které jsou doplněny o mezinárodní rozměr a kritiky odpůrců Fučíkova kultu. V závěru je doložen rozbor historických dokumentů a faktů. Zneužití Fučíkova jména a jeho Reportáže vyvolalo mnoho kontroverze, která ji provází až dodnes.