Julius Fučík Jak to bylo s reportáží? - Suchá, Hana; Rataj, Jan, 1951-; Houda, Přemysl, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Julius Fučík a jeho Reportáž psaná na oprátce dodnes představuje diskutované téma. Pro vytvoření analýzy je čtenáři nejprve nastíněn stručný životopis Fučíka spojený s jeho prací v protinacistickém odboji, dále okolnosti vzniku Reportáže a nakonec následná propaganda komunismu, ke které byl zneužit. Celá problematika je zahrnuta do širších historicko-politických souvislostí, které jsou doplněny o mezinárodní rozměr a kritiky odpůrců Fučíkova kultu. V závěru je doložen rozbor historických dokumentů a faktů. Zneužití Fučíkova jména a jeho Reportáže vyvolalo mnoho kontroverze, která ji provází až dodnes.
Vedoucí práce: Jan Rataj
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses