Předpoklady Bulharska pro rozvoj příjezdového cestovního ruchu - Bardiovská, Kateřina (2013)
V první kapitole jsou vymezeny základní teoretické pojmy jako příjezdový cestovní ruch, činitelé rozmístění a rozvoje cestovního ruchu a SWOT analýza. Druhá část se věnuje základním informacím o zemi, včetně historie. Třetí kapitola analyzuje selektivní lokalizační a realizační činitele rozmístění a rozvoje cestovního ruchu v Bulharsku a představuje některé z atraktivit v zemi. Poznatky z druhé a ze třetí kapitoly jsou shrnuty ve SWOT analýze, která je poslední kapitolou této práce.