Analýza cestovního ruchu ve vybraném městě (Plzeň) - Bendová, Kateřina; Valentová, Jana; Dragula, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem bakalářské práce je analýza a zhodnocení současného stavu cestovního ruchu v Plzni. Práce obsahuje 5 kapitol. První kapitola se zabývá vymezením základních teoretických pojmů z oblasti cestovního ruchu, které jsou dále uvedeny v praktické části. Druhá kapitola pojednává o charakteristice Plzně a o jeho předpokladech pro rozvoj cestovního ruchu. Jsou zde uvedeny základní údaje o Plzni, její historie, infrastruktura cestovního ruchu, instituce zabývající se cestovním ruchem v Plzni a nabídka cestovního ruchu. V třetí kapitole je analyzována návštěvnost Plzně na základě statistik, dále je sestaven profil návštěvníka a jsou uvedeny typy cestovního ruchu, vyskytující se v Plzni. Čtvrtá kapitola podává ucelený přehled o propagaci města a jeho plánech do budoucnosti. V páté kapitole je na závěr vyhodnoceno postavení města v cestovním ruchu na základě SWOT analýzy a porovnání konkurenceschopnosti.
Vedoucí práce: Jana Valentová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses