Finanční analýza společnosti IKEA Česká republika, s.r.o. - Janušová, Vlasta (2013)
Bakalářská práce "Finanční analýza společnosti IKEA Česká Republika, s r.o." provádí rozbor finančního zdraví a stability podniku. Je rozdělená do dvou částí. První část je metodická a zabývá se samotným předmětem finanční analýzy a zaměřuje se na některé její konkrétní ukazatele. Druhá část je praktická, navazuje na metodickou část. V této části je představena společnost IKEA, odvětví, ve kterém se pohybuje, následuje aplikace poznatků z první části na tuto společnost v praxi a vytvoření SWOT analýzy. Konkurenční podnik v odvětví je reprezentován společností Kika Česká Republika. Finanční analýza je prováděna v letech 2007 až 2011. V závěru jsou shrnuty dosažené výsledky a závěrečné zhodnocení firmy.