Ovlivňuje stav hospodářských podmínek spotřebu poslouchané hudby? - Čížková, Michaela; Houdek, Petr, 1981-; Svoboda, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Práce zjišťovala vliv hospodářských a sociálních podmínek na spotřebu poslouchané hudby v letech 2006 -- 2012 v ČR. Byl zkoumán vliv nezaměstnanosti na délku a tempo poslouchaných písní a na preferenci domácích interpretů. Výzkum byl proveden regresní analýzou časových řad na základě dat z databáze "Million song dataset" poskytované společností The Echo Nest, dále pak na základě vlastního šetření. Bylo prokázáno, že vzrůst nezaměstnanosti se pojí s kratší délkou poslouchaných písní. Významnost působení tohoto ukazatele na tempo písní a preferenci domácích interpretů v době krize však potvrzena nebyla. Oproti dřívějším zjištěním nebyla potvrzena ani sezónnost hudebních preferencí.
Vedoucí práce: Petr Houdek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses