Hypoteční úvěrování v UniCredit Bank - Koutná, Barbora (2013)
Bakalářská práce si klade za cíl stanovit procesní framework odrážející stávající činnost UniCredit Bank Czech Republic, a.s. při poskytování úvěrů svým klientům v segmentu mass market. Dosavadní literatura věnuje úvěrové politice obchodních bank zvýšenou pozornost zejména s důrazem na regulaci centrálními bankami po finanční a hospodářské krizi z nedávné doby. Složitost úvěrového procesu ve vybrané bance je popsána v jednotlivých krocích, které vychází z dlouhodobé působnosti v dané instituci. Následně je problematika představena na modelovém příkladu, který vychází z vlastního dotazníkového šetření a teoretických poznatků získaných během studia. V závěru je vzorový hypoteční úvěr zhodnocen z pohledu možností klienta.