DPH u mezinárodního poskytování služeb v praxi - Balátová, Hana; Kučerová, Zuzana; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem této práce je zmapovat aktuální tuzemskou legislativu týkající se daně z přidané hodnoty, zejména v oblasti přijímání a poskytování služeb identifikovanými osobami, a následně provést komparaci této oblasti k stavu před a po novelizaci zákona o DPH k 1. 1. 2013 za pomoci příkladů z praxe. V návaznosti na cíl práce je vytvořena tabulka shrnující základní povinnosti osob povinných k dani, jež poskytují či přijímají služby v rámci Evropské unie. Vzhledem k tomu, že se práce zaměřuje na povinnosti identifikovaných osob směrem k správci daně, je v práci rozebrána i součinnost správců daně při vzájemném poskytování si údajů na mezinárodní úrovni.
Vedoucí práce: Zuzana Kučerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses