Zdanění cloud computingu - Melicharová, Eva; Tepperová, Jana; Pšurná, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem této práce je identifikovat klíčové problémy zdanění cloud computingu. K analýze těchto problémů byly použity především výklady německé legislativy. První kapitola je zaměřena na základní cloud computingové pojmy z oblasti informačních technologií. Druhá kapitola analyzuje cloud computingové služby a s nimi související zdanění příjmů i zdanění daně z přidané hodnoty z pohledu poskytovatele cloud computingu i uživatele cloud computingu. Analýza se koncentruje hlavně na definici a odlišné výklady stálé provozovny. V závěru této kapitoly jsou uvedeny příklady cloud computingových služeb a jejich různá řešení z hlediska zdanění z příjmů. Třetí kapitola shrnuje předcházející problematiku a nastiňuje východiska pro výklad tohoto zdanění v České republice.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses